تاریخچه چای و فواید آن برای سلامتی
گیاه چای Camellia sinensis هزاران سال است که در جنوب شرقی آسیا رشد می کند . طبق افسانه های چینی ، این امپراتور شن نونگ بود که در سال 2737 قبل از میلاد چای را کشف کرد . در چین باستان ، چای به عنوان دارویی برای سردرد ، دردهای بدن ، افسردگی ، تقویت سیستم ایمنی ، هضم و سم زدایی در نظر گرفته می شد. چای را برای افزایش طول عمر مفید می دانستند و به عنوان یک انرژی دهنده و آرامبخش استفاده می کردند .
مردم ژاپن تقریباً در سال 800 میلادی عادت نوشیدن چای را از چینی ها آموختند . مصرف چای اکنون در بسیاری از فرهنگ ها جا افتاده و به عنوان یک نوشیدنی محبوب شناخته می شود . در دوره کاماکورا (1191 – 1333) ، راهب ایسایی در کتاب خود “حفظ سلامتی با نوشیدن چای” در سال 1211 درباره اثر مفید چای اینگونه تأکید کرده است : “چای دارویی معجزه آسا برای حفظ سلامتی است.”
از بین تمام نوشیدنی هایی که امروزه مصرف می شود ، بدون شک چای یکی از قدیمی ترین ، شناخته شده ترین و پرمصرف ترین هاست . چای توسط تاجران و مسافران به سراسر جهان معرفی شد . چیزی که باعث جذابیت چای می شود ارزان بودن آن و تنوع طعمی بالای آن است. نوشیدن چای تجربه لذت بخشی است که می توانید به تنهایی از آن لذت ببرید یا در مجالس اجتماعی و دورهمی ها در کنار دیگران از آن لذت ببرید . مراسم چای ژاپنی و مراسم چای عصرگاهی انگلیسی نمونه هایی از اهمیت چای در برخی سنت ها و فرهنگ ها است .
درک اینکه چه چیزی باید بخوریم و بنوشیم و از چه چیزهایی باید اجتناب کنیم ، برای حفظ سبک زندگی سالم مهم است . شواهدی وجود دارد که نشان می دهد چای ، پتانسیل کمک به کاهش ابتلا به بیماری های مهمی را دارد ، به ویژه هنگامی که با یک سبک زندگی سالم ترکیب شود . چنین سبک زندگی شامل ورزش منظم و به حداقل رساندن فشار روانی است و همچنین شامل مصرف یک رژیم غذایی سالم می باشد . از این رو ، در طول چند دهه گذشته ، تغذیه یکی از مباحث تحقیقاتی مهم بوده است . برخی از غذاها و نوشیدنی ها اثر مفید و محافظتی دارند . مصرف روزانه چای ، آب میوه و شیر سویا بخشی از یک رژیم غذایی است که باعث تقویت سلامتی می شود .