بسته بندی مناسب قهوه چه ویژگی هایی دارد ؟
- قهوه
- پروین قیطولی
- 4 دقیقه
انسان از دیرباز مواد غذایی خود را در ظرف هایی نگه داری می کرده تا بتواند مدت زمان زیادی از آنها استفاده کند .
با گذشت زمان و پیشرفت انسان صنعت بسته بندی هم پیشرفت کرد که علاوه بر نگهداری از محصول ، به جذابیت های ظاهری آن نیز کمک کند .
قهوه نیز به عنوان یک کالای مصرفی محبوب ، یکی از محصولاتی است که همواره در بخش بسته بندی و نگه داری چالش برانگیز و پر اهمیت بوده است .
برای یافتن مناسب ترین بسته بندی برای هر کالا نیاز است که ابتدا خود محصول را به خوبی بشناسیم .
نگهداری از دانه های قهوه از این جهت که عطر و طعم آن به شدت فرار است و به راحتی عطر و طعم خود را از دست می دهد ، کاری دشوار است . در این نوشته چند عاملی که در بسته بندی و نگهداری قهوه اهمیت دارند را به طور خلاصه بررسی می کنیم .
۱ – از دست دادن عطر
عطر قهوه چندان پایدار نیست و به راحتی از دست میرود و قهوه عطر خود را از دست میدهد ؛ به همین دلیل اگر قهوه های رست شده را بدون بسته بندی رها کنید آنها به سرعت عطر خود را از دست میدهند.
۲ – دشمنی به نام اکسیژن
دشمن سرسخت غذاهای تازه ، اکسیژن است ؛ اکسیژن باعث اکسید شدن غذا میشود که منجر به تشکیل طعم های نامطلوب و یا از بین رفتن طعم میشود .
۳ – حواستان به انفجار باشد !
در فرآیند رست قهوه ، گاز دی اکسید کربن ایجاد میشود ؛ باید کاملا مطمعن شوید که این گاز خارج شود و وارد بسته بندی شما نشود یا اینکه بسته بندی شما قابلیت خروج گاز را داشته باشد و گرنه امکان منفجر شدن بسته بندی تان وجود دارد !
۴ – دوری از نور مستقیم خورشید
نور مستقیم خورشید باعث ایجاد گرما میشود، که گرما میتواند بهترین محیط را برای رشد و تکثیر انواع باکتری ها و ویروس ها فراهم کند به همین دلیل است که قهوه نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد .
با توجه به مطالب گفته شده ، بسته بندی مناسب قهوه باید چندلایه باشد که مثل یک سپر در مقابل رطوبت ، اکسیژن ، دمای نامناسب و نور خورشید عمل کند و امکان خروج گاز را فراهم کند .
از رایج ترین بسته بندی ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
۱ – قوطی فلزی :
این قوطی ها چندلایه هستند و اجازه ورود اکسیژن ، نور و رطوبت را نمیدهند ؛ این قوطی ها از نظر ماندگاری عالی هستند و قهوه ها مدت زمان طولانی تری سالم می ماند ؛ فقط به یاد داشته باشید که گاز قهوه خارج شود ، سپس آنهارا داخل قوطی فلزی بریزید .
۲ – پاکت های کرافت / کاغذی :
این کیسه ها در نگه داری طعم و عطر قهوه خوب نیستند و به قهوه طعم کاغذی میدهند و هوا به راحتی به داخل بسته بندی آمده و خارج میشوند ؛ البته اگر برای مدت زمان کوتاهی از این بسته بندی استفاده کنید مشکلی ایجاد نمیکند .
۳ – پاکت های آلومینیومی :
پاکت های آلومینیومی از رایج ترین بسته بندی های قهوه است ؛ که در مدل های مختلف موجود است ، این پاکت ها چند لایه ، ضد بو و ضد رطوبت می باشند و از لحاظ ماندگاری نیز عالی هستند . حتی بعضی از مدل های این کیسه ها سوپاپ برای خارج کردن گاز قهوه دارند.
توجه داشته باشید که موارد گفته شده صرفاً پر مصرف ترین و بهترین گزینه ها برای بسته بندی دانه قهوه یا قهوه های آسیاب شده می باشد .
شما میتوانید از هر بسته بندی ای بسته به سلیقه و کاربرد خود برای قهوه استفاده کنید درصورتی موارد گفته شده را رعایت کنید .
انتخاب بسته بندی قهوه جدا از مواردی که گفته شد ، بستگی به کانسپت برند شما ، هویت بصری و سیاست های فروش و بازاریابی و نحوه ی ارائه ی شما نیز دارد .
برای ما بنویسید کدام نوع بسته بندی را به عنوان مصرف کننده ی قهوه ترجیح می دهید و چرا ؟